
Oznaczenia naszych ciast
Serniki, drożdżówki, pączki, torciki, monoporcje, tarty i wiele innych ciast w wersji tradycyjnej przygotowujemy najczęściej na bazie mąki orkiszowej, jajek z wolnego wybiegu, cukrze trzcinowym, prawdziwym maśle, świeżych drożdżach, czy twarogu, który sami mielimy. Chcemy, aby były jak najbardziej domowe i naturalne.
Ciasta bez laktozy tworzymy na bazie twarogu, śmietanki, masła czy mleka bez laktozy. Do puli ciast nie zawierających laktozy zaliczamy również wszystkie wegańskie pozycje.
W naszej witrynce znajdziecie ciasta bez cukru. Niektóre z nich nie zawierają żadnego zamiennika, inne są tworzone z daktylami, syropem z agawy, ksylitolem lub erytrolem.
Jeśli poszukujesz ciast bez pszenicy, mamy w naszej ofercie kilka słodkości, które nie będą zawierały żadnej mąki lub będą stworzone na bazie produktów bezglutenowych. W takich słodkościach odnajdziesz na przykład mąkę gryczaną, ziemniaczaną, owsianą bezglutenową, migdałową, czy kukurydzianą.
Wegańskie, czyli bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Często z mniej oczywistych składników: batatów, aquafaby, tofu, kaszy jaglanej. Nie znajdziesz w nich masła, jajek, czy krowiego mleka, natomiast wyczujesz w nich śmietankę kokosową, mleko roślinne, banany i inne produkty, które umożliwiają stworzenie wegańskich słodkości.
Ciasta dopasowane do diety ketogenicznej, czyli o obniżonej ilości węglowodanów na rzecz tłuszczu. Ciasta typu keto są bez cukru oraz mąki nie zawierającej glutenu.




TORCIK PIERNIKOWY – korzenny, żytnio-orkiszowy biszkopt z orzechowo-daktylowym kremem, przełamany owocową nutą
TORCIK WANILIOWY – waniliowy, żytnio-orkiszowy biszkopt z musem owocowym i śmietanką kokosową
MALINOWE RUNO – orkiszowy biszkopt z dodatkiem szpinaku z malinową pianką
WANILIOWE Z OWOCAMI – żytnio-orkiszowy waniliowy biszkopt ze śmietanką kokosową i owocami
KOPIEC KRETA – żytnio-orkiszowy biszkopt czekoladowy z bananami i śmietanką kokosową z kawałkami czekolady (V, BC)
MECH – żytnio-orkiszowe ciasto szpinakowe, przełożone śmietanką kokosową i owocami (V, BC)
DYNIOWE – korzenne orkiszowo-owsiane ciasto z dynią, zwieńczone cynamonową śmietanką ()
KOSTKA CZEKOLADOWA – wilgotny, żytnio-orkiszowy biszkopt czekoladowy z kremem czekoladowym, przełamany nutą owocową ()
KOSTKA KOKOSOWA – wilgotny, żytnio-orkiszowy biszkopt czekoladowy z kremem z prażonego kokosa, przełamany nutą owocową ()
WUZETKA – wilgotne, czekoladowe ciasto żytnio-orkiszowe, ze śmietanką kokosową i polewą czekoladową, przełamane konfiturą porzeczkową ()
CZEKOLADOWE Z OWOCAMI – wilgotny, żytnio-orkiszowy biszkopt czekoladowy z musem owocowym, śmietanką kokosową i owocami ()
JABŁECZNIK – ciasto na bazie musu z jabłek wykończone śmietanką kokosową na delikatnym bakaliowym spodzie (V, BC, BG)
JABŁECZNIK OWSIANY – wilgotne, owsiane ciasto z jabłkami i cynamonem ()
SZARLOTKA – szarlotka na kruchym cieście z dużą ilością jabłek i cynamonowym aromatem ()
OWOCOWY OBŁOK – mus owocowy na delikatnym bakaliowym spodzie, wykończony śmietanką kokosową i świeżymi owocami
SERNIK ZE SŁONECZNIKA – pieczony sernik na bazie nasion słonecznika z musem malinoywm ()
SERNIK SŁONY KARMEL – delikatny sernik z polewą ze słonego karmelu i orzechami ziemnymi (BL, BG)
SERNICZEK CHIA – lekki sernik na zimno z mleczka kokosowego i nasion chia oraz musem owocowym ()
SERNIK OREO – sernik z kawałkami ciasteczek Oreo i delikatnym kremem u góry
SERNIK Z MANGO – tradycyjny sernik, otoczony kruchym ciastem, z pulpą z mango (BC)
SERNIK NOWOJORSKI – delikatny sernik pieczony na wodzie z owocową frużeliną u góry
SERNIK KOKOSOWY – lekki sernik kokosowy, pieczony na wodzie (K, BG)
SERNIK OREO – sernik z kawałkami ciasteczek Oreo i delikatnym kremem u góry
SERNIK Z MANGO – tradycyjny sernik, otoczony kruchym ciastem, z pulpą z mango (BC)
SERNIK NOWOJORSKI – delikatny sernik pieczony na wodzie z owocową frużeliną u góry
SERNIK KOKOSOWY – lekki sernik kokosowy, pieczony na wodzie (K, BG)
JAGIELNIK BOUNTY – kokosowy sernik jaglany na bakaliowym spodzie i polewą z gorzkiej czekolady (V, BC, BG)
JAGIELNIK KOKOSOWY – jaglany sernik o smaku kokosowym z dodatkiem owocowego musu ()
JAGIELNIK CZEKOLADOWY – mocno czekoladowy sernik jaglany ()
JAGIELNIK SNICKERS – waniliowo-orzechowy sernik jaglany pokryty daktylowym toffee, czekoladą i orzeszkami ziemnymi (V, BC, BG)
JAGIELNIK PINA COLADA – ananasowo-kokosowy sernik jaglany wykończony kokosową śmietanką i owocami (V, BC, BG)
JAGIELNIK OWOCOWY – intensywnie owocowy sernik jaglany, zwieńczony śmietanką kokosową i przyozdobiony świeżymi owocami ()
JAGIELNIK ORZECHOWY – sernik jaglany z masłem orzechowym i słonym karmelem daktylowym ()
JAGIELNIK LIMONKA-MATCHA – sernik jaglany na bazie herbaty matcha i limonkową nutą ()
JAGIELNIK CAPPUCINO – sernik jaglany o smaku kawy z mlekiem, polany czekoladą i owocami ()
TOFURNIK TRADYCYJNY – pieczony sernik z tofu ()
TOFURNIK CZEKOLADOWY – intensywnie czekoladowy sernik na zimno z tofu i gorzkiej czekolady ()
TOFURNIK CYTRYNOWY – cytrynowy sernik na zimno z tofu, zwieńczony śmietanką kokosową i owocami ()
TOFURNIK STRACCIATELLA – sernik na zimno z tofu z kawałkami czekolady, zwieńczony polewą i owocami
TOFURNIK ORZECHOWY ZE SŁONYM KARMELEM DAKTYLOWYM – kremowy sernik na zimno z tofu i masła orzechowego, dopełniony słonym karmelem daktylowym ()
BANANOFFEE – lekkie ciasto na orzechowo-kakaowym spodzie, pokrytym bananami i daktylowym toffee, zwieńczony kokosową śmietanką (V, BC, BG)
BROWNIE Z BATATEM – mokre, intensywnie czekoladowe ciasto z mąki gryczanej z dodatkiem batatów (V, BC, BG)
CIASTO MILIONERA – daktylowy karmel na kruchym owsianym spodzie pokryty czekoladą ()
ORZECHOWO-BEZOWE – ciasto orzechowe na bazie aquafaby z orzechowodaktylowym kremem (V, BC)
RAFAELLO – kokosowe ciasto na bazie ryżu wraz z ryżowymi kulkami rafaello ()
KOKOSOWE Z MANGO – kremowe kokosowe ciasto na bazie ryżu z musem z mango ()
KINDER COUNTRY – delikatne, kremowe ciasto z mleczka kokosowego i ekspandowanych ziaren z nutą gorzkiej czekolady ()
ROLADA BEZOWA – rolada bezowa z musem owocowym, bitą śmietaną i dodatkiem owoców (BG)
DROŻDŻÓWKA ORKISZOWA – tradycyjna drożdżówka na mące orkiszowej z kruszonką i owocami
ORZECHOWE BROWNIE – mocno czekoladowy spód z dodatkiem orzechowego kremu (K, BG)
MIGDAŁOWO-ŚLIWKOWE – kruchy migdałowy spód, śliwkowe nadzienie i bezowa góra z płatkami migdał